Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (2024)

Who*r VPN bestaat al sinds 2008 en is dus een oude rot in de wereld van VPN’s. Toch hoor je er niet zo veel over als over prominente diensten zoals NordVPN. Heeft dit een goede reden of wordt het tijd om Who*r VPN eindelijk in de spotlight te zetten? We hebben de VPN-service uitgebreid getest en de resultaten kun je lezen in de onderstaande review.

Who*r VPN review in het kort

Laten we beginnen met de belangrijkste voor- en nadelen van Who*r VPN:

4.8

Voordelen

  • Who*r VPN houdt geen gebruikslogs bij
  • Er is een werkende kill switch
  • De app is makkelijk in gebruik

Nadelen

  • Je krijgt een onversleutelde activeringscode voor inloggen die je niet kunt wijzigen
  • De website geeft onvolledige of onjuiste informatie
  • De browserextensie werkt niet
  • De VPN is aan de prijzige kant zonder geld-terug-garantie
  • Betalen is lastig
  • Who*r VPN heeft een klein servernetwerk
  • Je kunt niet torrenten
  • De streamingmogelijkheden zijn zeer beperkt

Who*r VPN is een speciale VPN. Veel onbekendere VPN’s hebben een privacybeleid waarvan je een keer achter je oren moet krabben. Who*rVPN’s privacybeleid is daarentegen helder. Nog beter is dat de VPN geen activiteitenlogs bijhoudt, precies zoals een VPN hoort te doen. Tegelijkertijd is Who*r VPN erg onduidelijk over de dienst die het verkoopt. Zo mist er cruciale informatie op de website of kun je er hele artikelen lezen over features die de VPN-app niet blijkt te hebben.

Het vergde wat uitzoekwerk, maar we zijn erachter gekomen dat Who*r VPN gebruikmaakt van het OpenVPN-protocol. Hiermee word je online goed beschermd. Helaas zorgt het kleine servernetwerk er mede voor dat je geografische blokkades niet snel zult weten te omzeilen. Streamingdiensten herkennen in de meeste gevallen bijvoorbeeld dat je gebruikmaakt van een VPN-server.

Het grootste nadeel aan Who*r VPN is de klantenservice. Deze reageert in veel gevallen niet, en als deze reageert dan krijg je geen duidelijke antwoorden. Mede hierdoor krijgt de VPN-provider slechts een 4,8 van ons.

SpecificatiesWho*r VPN

💵 PrijsVanaf €3,59 per maand
📱 BesturingssystemenAndroid, Windows, Mac, iOS, Linux
💻 Gelijktijdige verbindingen5
💳 BetaalmethodenQIWI, Perfect Money, YooMoney, Cryptocurrency, Bitcoin, Creditcard, PayPal, Webmoney
🔒 ProtocollenOpenVPN
📅 Geld-terug-garantiesGeen geld-terug-garantie, 30 dagen
📋 LogsZero logs
🌎 Servers in het NederlandsNederland
📥 Torrents
🍿 Netflix
🏠 Website in het Nederlands
📲 App in het Nederlands
🎧 Klantenservice in het Nederlands
🎬 Werkt metWho*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (2)Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (3)Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (4)Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (5)

Aanbieding

Who*r VPN biedt zijn jaarabonnement aan voor slechts €3,59 per maand.

BezoekWho*r VPN

Snelheid – Hoe snel is Who*r VPN?

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (6)

Een VPN die je internetsnelheid dusdanig vertraagt dat je nauwelijks normaal kunt werken is niet fijn. Daarom testen we alle VPN’s uitvoerig op hun snelheid, zodat jij weet wat de snelste VPN is. Who*r VPN is dat helaas niet en verdient op dit punt slechts een 5,5. Dit zijn onze conclusies:

  • Who*r VPN verliest veel snelheid, zeker bij verbinding met servers die ver weg staan.
  • Tijdens het browsen of kijken van YouTube-filmpjes merk je er weinig van dat de VPN aanstaat.
  • Gamen is problematisch met Who*r VPN.

Speedtest resultaten Who*r VPN?

Om de snelheid van Who*r VPN zo objectief mogelijk te meten hebben we alle snelheidstests uitgevoerd vanuit ons kantoor in Nijmegen. Ook hebben we eerst een nulmeting gedaan zonder VPN waarmee we alle uitkomsten kunnen vergelijken. Aangezien je bij Who*r VPN niet van protocol kunt wisselen, hebben we bij elke snelheidstest gebruikgemaakt van OpenVPN (TCP).

ServerDownloadsnelheid (Mb/s)Uploadsnelheid (Mb/s)Ping (MS)
Geen VPN94,6594,724
Nederlandse server41,0738,4714
Duitse server (Frankfurt)76,6486,0827
Engelse server (Londen)78,9279,1719
Amerikaanse server (Ashburn)15,7445,04228
Japanse server (Tokio)1,9625,45342

Wat direct opvalt in de snelheidsmetingen is dat de VPN onze internetsnelheid flink vertraagt. We moeten wel als kanttekening plaatsen dat een van de Nederlandse servers ook uitschieters had naar downloadsnelheden rond de 86 Mb/s. Daar staat tegenover dat er meerdere servers waren die überhaupt niet wilden verbinden. Als je slechts keuze uit drie Nederlandse servers hebt, is het erg vervelend dat er één al niet werkt. Meer gebruikers van de VPN moeten dan immers gebruikmaken van de twee overgebleven servers en dit verlaagt de snelheid.

De snelheid van verder weg gelegen servers is dramatisch laag. Dit zal je dagelijkse bezigheden zeker beïnvloeden, omdat pagina’s langer moeten laden en video’s blijven bufferen. Misschien denk je dat het logisch is dat een server die zo ver weg staat als Tokio voor veel trager internet zorgt. Het is inderdaad logisch dat de verbinding met Tokio trager is dan de verbinding met Frankfurt, Duitsland. Toch kan de verbinding veel sneller dan die van Who*r VPN. Tegenover het 97,93% verlies in snelheid bij Who*r VPN verliest Surfshark bijvoorbeeld slechts 32,23% downloadsnelheid bij een verbinding met Japanse servers.

Snelheid in alledaags gebruik

We hebben Who*r VPN ook daadwerkelijk gebruikt. Opvallend was dat we veel minder last hadden van traag internet dan de snelheidstests deden vermoeden. Video’s op YouTube moesten iets langer bufferen, maar speelden toen gewoon in HD-kwaliteit af. Dit was zelfs het geval bij een verbinding met Ashburn, Amerika.

Wat wel erg problematisch was met Who*r VPN, was gamen. We hadden zelfs bij lichte online multi-player games al last van veel lag. We hebben ook wat spellen proberen te spelen in Roblox. Ook hier kregen we te maken met lag. Bij rustige spellen, waarbij reactiesnelheid niet zo belangrijk is, was hiermee te dealen. We raden je deze VPN echter af voor het spelen van shooters of andere games die snelle reacties vereisen. Who*r VPN kan dit namelijk niet leveren.

Veiligheid – Hoe veilig is Who*r VPN?

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (7)

Who*r VPN scoort een voldoende op het punt van veiligheid, maar daar is alles eigenlijk mee gezegd. Als het bedrijf iets duidelijker zou zijn over het protocolgebruik en andere veiligheidsfeatures, zou Who*r VPN hoger dan deze 6,5 kunnen scoren. Dit zijn onze belangrijkste conclusies:

  • Who*r VPN vertelt niet welke VPN-protocollen het gebruikt, maar uit logfiles lijkt het erop dat de VPN gebruikmaakt van OpenVPN.
  • Who*r VPN houdt minimale logs bij.
  • Je krijgt een onversleutelde activeringscode toegestuurd waarmee je altijd moet inloggen bij de VPN en die je niet kunt wijzigen.
  • Er is een werkende kill switch aanwezig.
  • Je hebt alleen een (anoniem) e-mailadres nodig voor een gratis abonnement en een e-mailadres plus betaalmethode voor een premium abonnement.

Protocollen

Op het eerste oog is het niet duidelijk welke VPN-protocollen Who*r VPN gebruikt. Op de website lezen we wel dat de VPN gebruikmaakt van AES-256 encryptie, wat een erg sterke vorm van versleuteling is.

In de Who*r VPN-app kunnen we niet kiezen uit verschillende protocollen. Wel kunnen we selecteren dat we gebruik willen maken van UDP in plaats van TCP. Wil je meer informatie over het verschil tussen UDP en TCP? Dan kun je ons artikel over OpenVPN raadplegen waarin we dieper op dit onderscheid ingaan. We hebben de logfiles van Who*r VPN bekeken om erachter te komen welk VPN-protocol we echt gebruikten. Hierin vonden we eindelijk een aanwijzing dat Who*r VPN gebruikmaakt van OpenVPN:

v_2.0.10.47 "C:\Program Files (x86)\Who*r\ovpn\win32\openvpn.exe" --config "C:\Program Files (x86)\Who*r\who*r.ovpn" --script-security 2 --route remote_host 1 --up "ovpn\win32\updown.bat" --down "ovpn\win32\updown.bat" --up-restart "ovpn\win32\updown.bat" --route-noexec[...]v_2.0.10.47 20.01 07:59:10.465: openvpn: startingv_2.0.10.47 v_2.0.10.47 20.01 07:59:10.473: openvpn: running

Op de website van Who*r VPN vind je wel blogartikelen waarin wordt uitgelegd hoe je OpenVPN, L2TP, SSTP of SoftEther handmatig kunt instellen op je smartphone, computer of router. Je vult hiervoor je license key in op de pagina ‘Setup VPN for router‘ en krijgt de inloggegevens die je kunt invullen bij het handmatig instellen van de VPN.

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (8)

De Who*r VPN-app geeft je nog twee opties als het gaat om protocollen: ‘Use proxy‘ en ‘Hide VPN‘. Helaas is er nergens op de website te vinden wat deze features precies doen.

Gelukkig wist de klantenservice ons te helpen bij het vinden van een antwoord op de vraag wat ‘Use proxy‘ precies doet. Als je deze functie aanzet, worden alle aanvragen voor de Who*r VPN-app omgeleid via een proxy. Als diensten van Who*r geblokkeerd zijn in het land waar je bent, kun je op deze manier toch toegang krijgen tot de VPN-dienst.

De ‘Hide VPN’-functie lijkt ons een soort stealth protocol dat je VPN-verkeer maskeert als regulier internetverkeer. In plaats van VPN-verkeer omzetten naar regulier HTTPS-verkeer, krijg je echter twee opties: ‘mimic mobile‘ en ‘mimic home‘. De klantenservice vertelde ons tegenstrijdige informatie over wat dit precies doet.

Je internetprovider ziet dat je via mobiel of thuisnetwerk online gaat versus websites, en je internetprovider ziet dat je gebruikmaakt van je mobiele netwerk of thuisnetwerk. Hoe dit werkt kon de medewerker echter niet vertellen “because it is part of our privacy policy“. In de logfiles zien we niets gebeuren als we ‘Hide VPN’ aan- of uitzetten of als we wisselen tussen ‘mimic mobile’ en ‘mimic home’. Het is ons dus niet duidelijk wat de toegevoegde waarde is.

Logbeleid en privacy

Who*r VPN is eigendom van het Cypriotische bedrijf Whoix LTD. Dit land is geen onderdeel van de ‘5, 9 of 14 eyes’-alliantie en deelt dus geen gegevens van burgers met andere landen in dit verbond. Dat is altijd goed voor VPN-providers. Bovendien moet de VPN zich houden aan de Europese wetgeving, waaronder de AVG, wat goed is voor je privacy.

In het privacybeleid zegt Who*r VPN duidelijk welke informatie het wel en niet logt. Laten we beginnen met wat het bedrijf wél logt:

  • Het e-mailadres waarmee je een account aanmaakt.
  • Je license key waarmee je je abonnement activeert. Helaas is dit tevens de code waarmee je elke keer moet inloggen.
  • De datum tot wanneer je abonnement geldig is.
  • Of je nog binnen de proefperiode valt.
  • De versie van je besturingssysteem en Who*r VPN-app.
  • Betaalgegevens, zoals je e-mailadres, het gekochte product en de duur van je abonnement. Who*r VPN slaat echter geen creditcardnummers op.

Op het moment dat je je account verwijdert, worden al deze gegevens verwijderd. Als je e-mails stuurt of chat met een medewerker worden deze communicatiegegevens bewaard voor zes maanden.

Het privacybeleid maakt duidelijk dat het deze informatie níét logt:

  • Je volledige IP-adres. Dit vinden we een vreemde verwoording, want het is onduidelijk of de VPN een gedeelte van je IP-adres logt. We hebben het gevraagd aan de klantenservice, maar hebben geen reactie gekregen.
  • DNS-aanvragen. Who*r VPN gebruikt zijn eigen DNS-servers waardoor andere partijen niet zien welke je gebruikt, maar de VPN slaat deze gegevens ook niet op.
  • Activiteitenlogs. Who*r VPN logt niet welke websites je bezoekt, welke apps je gebruikt of andere data van binnen de VPN-tunnel.

Inloggen met license key

Als je een account aanmaakt bij Who*r VPN krijg je via de mail een license code toegestuurd. Met deze code moet je inloggen bij de app. Hier zitten enkele problemen aan:

  • De code is in plain text verstuurd. Als iemand anders toegang heeft tot je e-mail of de mail onderschept, heeft deze persoon toegang tot je VPN-account.
  • Je kunt de code niet veranderen. Als een ongeautoriseerd persoon toegang heeft gekregen tot de code kun je dus niet zorgen dat deze code niet meer werkt.
  • Het is onduidelijk of de code bekend is bij Who*r VPN. Als dit het geval is, dan kunnen werknemers van de VPN-provider toegang krijgen tot je VPN-account.
  • Veel mensen vinden het lastig om zo’n code te onthouden en zullen deze dus onbeveiligd opslaan. In de mail staat ook niet dat je deze goed moet beveiligen. Het is dus slim om de code wel op te slaan in een wachtwoordmanager, zodat er geen onbevoegden bij de inloggegevens kunnen.

Kill switch

Een kill switch zorgt ervoor dat je toegang tot het internet wordt geblokkeerd op het moment dat de VPN-verbinding onverhoopt wegvalt. Zo ga je niet per ongeluk onbeschermd online. Ook Who*r VPN heeft een kill switch die je terugvindt in het ‘Settings’-menu.

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (9)

Let erop dat de kill switch automatisch uit staat. Je zult deze de eerste keer dat je de VPN gebruikt dus handmatig moeten inschakelen. Ook schakelt de kill switch je internetverbinding niet uit als je zelf van server wisselt. Hiervoor heb je een permanente kill switch nodig zoals Private Internet Access aanbiedt.

Lekt je Who*r VPN je data?

We hebben getest of Who*r VPN onze persoonlijke data écht verborgen hield online met behulp van onze eigen anonimiteitstest, IP-tool en browserleaks.com. In alle gevallen bleek dat Who*r VPN onze eigenlijke data goed verborgen hield.

Het viel wel op dat we gebruikmaakten van een hele hoop DNS-servers om de juiste website te vinden. Dit maakt voor je anonimiteit niet uit, maar zorgt er wel voor dat het langer duurt voordat pagina’s geladen worden. Ter vergelijking: verbinding met Who*r VPN’s Nederlandse server liet ons 69 DNS-servers gebruiken, terwijl NordVPN slechts één server nodig had voor dezelfde site.

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (10)

Welke gegevens heeft Who*r VPN nodig?

Om de premium versie van Who*r VPN te gebruiken moet je een e-mailadres en betaalgegevens invullen. Om zo anoniem mogelijk te blijven kun je ervoor kiezen om een anoniem mailadres te gebruiken. Hoewel het mogelijk is om met cryptocurrency te betalen, is de betalingsverwerker niet de meest betrouwbare dienst, waardoor je alsnog niet anoniem blijft als je voor deze optie kiest. Daar vertellen we je later in deze review meer over.

Wil je de gratis versie van Who*r VPN? Dan hoef je alleen een e-mailadres in te vullen. Ook hier is een anoniem e-mailadres voldoende, waardoor je helemaal anoniem de VPN gebruikt.

Gebruiksgemak – Hoe gebruiksvriendelijk is Who*r VPN?

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (11)

De bare-bones app van Who*r VPN maakt dat zelfs beginners ermee overweg kunnen. Toch missen we instellingen en een goede klantenservice, terwijl de VPN best prijzig is. Daarom scoort Who*r VPN slechts een 4 op gebruiksgemak. Dit zijn onze belangrijkste bevindingen:

  • De website mist informatie of heeft onjuiste informatie.
  • Het installatieproces gaat gemakkelijk.
  • De app is strak vormgegeven en werkt makkelijk.
  • De browserextensie werkt niet.
  • Who*r VPN premium is prijzig en heeft geen geld-terug-garantie.
  • Er zitten haken en ogen aan de betaalmogelijkheden.
  • De klantenservice is slecht.

Who*r VPN-website en installatieprocedure

Who*r VPN’s website opent met een uitgebreide IP-check. Als je meer wilt weten over de VPN, zul je zelf naar het VPN-tabblad moeten navigeren. Je komt dan op deze pagina:

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (12)

Op deze pagina kun je over enkele features van Who*r VPN lezen, al is hier wel iets vreemds aan de hand. De website heeft het namelijk over een ‘double VPN‘ feature, dat we ook wel kennen als multi-hop, waarmee je via twee VPN-servers na elkaar verbindt voor extra anonimiteit. In de Who*r VPN-app vinden we deze functie echter niet terug.

Als je op de rode ‘Buy VPN now’-knop klikt ga je automatisch het proces in waarmee je de VPN aanschaft:

  1. Kies het abonnement dat je wilt afsluiten.
  2. Vul een e-mailadres in en eventueel een promocode. Als je de betaling niet afmaakt, krijg je automatisch de code ‘vpn15discount‘ toegestuurd via de mail, waarmee je 15% korting krijgt.

    Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (13)

  3. Selecteer een betaalmethode. Er zitten echter wat haken en ogen aan de betaalmogelijkheden, zoals je in de paragraaf ‘Prijzen en betaalmogelijkheden’ van deze review kunt lezen.

    Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (14)

  4. Je krijgt nu een e-mail met je autorisatiecode en links om de app te downloaden. Kies hier het besturingssysteem dat je gebruikt, open het gedownloade bestand en doorloop de installatiewizard.

    Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (15)

  5. Vul de autorisatiecode in en klik op ‘Login‘.

    Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (16)

  6. Je kunt direct verbinding maken door op de groene ‘Connect’-knop te klikken of zelf een locatie kiezen door op het pijltje te klikken.

    Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (17)

Wil je de gratis versie van Who*r VPN? Dan ga je naar de speciale Free VPN pagina van Who*r en vul je halverwege de pagina je e-mailadres in. Je krijgt dan een activatiecode en downloadlinks om de app te installeren toegestuurd.

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (18)

Uitstraling en gebruiksgemak Who*r VPN-software

De Who*r VPN software is erg simpel. De app ziet er strak uit en bevat weinig poespas. Misschien heeft de app zelfs te weinig instellingen voor de gemiddelde gebruiker.

Zodra je bent ingelogd kun je direct verbinding maken met een server of er zelf een kiezen uit het drop-down menu. Als je verbonden bent, kun je constant kijken naar de hoeveelheid data die je uploadt en downloadt.

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (19)

Of je nu gebruikmaakt van de gratis of premium versie; de tweede tab bestaat uit ‘Prices‘, waar je dus nogmaals kunt zien welke abonnementen Who*r VPN aanbiedt. Onder ‘Settings‘ vind je een paar instellingen en kun je het logbestand dat de app aanmaakt op je lokale computer openen. De instellingen die je kunt aanpassen zijn:

  • App automatisch opstarten bij opstarten van de pc.
  • Automatisch verbinding maken bij opstarten app.
  • Proxy gebruiken. Je gebruikt dan een proxyserver om verbinding te maken met de VPN-server.
  • Controleren voor updates van de app.
  • UDP gebruiken in plaats van TCP.
  • De kill switch in- en uitschakelen.
  • Hide VPN in- en uitschakelen, maar het is onduidelijk wat dit doet.
  • De taal aanpassen. Je hebt de keuze uit Duits, Engels, Frans, Spaans, Russisch en Turks.
Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (20)

Gratis Who*r VPN

Who*r VPN heeft naast zijn betaalde dienst een gratis versie. Who*r VPN Free is een redelijke keuze als je het niet erg vindt om tegen zware limieten aan te lopen:

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (21)

De gratis versie geeft je slechts toegang tot één server in Nederland. Ook wordt je snelheid gelimiteerd tot maximaal 1 Mb/s. Een positief punt is dat je een onbeperkt aantal MB’s mag gebruiken en dus geen datalimiet hebt.

Officieel zou je geen ‘service priority’ krijgen met een gratis abonnement, maar in onze ervaring reageert de klantenservice laat tot niet, welk abonnement je ook gebruikt. De gratis versie laat je ook met slechts één apparaat tegelijkertijd verbinden, terwijl Who*r VPN Premium beschikbaar is voor vijf gelijktijdige verbindingen.

Kortom, Who*r VPN is niet de beste keuze als je op zoek bent naar een gratis VPN. Je kunt beter kiezen voor PrivadoVPN die helemaal geen snelheidslimieten oplegt en je toegang geeft tot servers in 10 landen. Een van deze andere goede gratis VPN’s is tevens een beter alternatief voor Who*r VPN Free.

Who*r VPN browserextensie

Who*r VPN heeft een browserextensie voor de volgende browsers: Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera en Yandex. Dit is een VPN-extensie die er op zich leuk uitziet, maar erg weinig opties heeft. Je kunt alleen bescherming tegen WebRTC-lekken aanzetten en een serverlocatie kiezen.

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (22)

Helaas liepen we tegen een groot probleem aan bij de browserextensie van Who*r VPN. Elke keer als we verbinding met een server probeerden te maken, kregen we een error. Vervolgens probeerde de extensie opnieuw verbinding te maken en konden we niets doen in de browser tot we dit proces handmatig stopzetten. Kortom, de VPN-browserextensie werkt niet.

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (23)

Prijzen en betaalmogelijkheden

Who*r VPN is zeker niet de goedkoopste VPN. Alle VPN’s uit onze lijst met beste VPN-aanbieders (behalve ExpressVPN) zijn goedkoper dan Who*r VPN. Alle premium abonnementen op Who*r VPN geven je toegang tot dezelfde functies en 5 gelijktijdige verbindingen. Het enige verschil is de duur van het abonnement:

AbonnementenWho*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (24)

  • Who*r VPN1 maand €9,10mnd Bekijk aanbieding
  • Who*r VPN6 maanden €5,98mnd Bekijk aanbieding
  • Who*r VPN1 jaar €3,59mnd Bekijk aanbieding

Op de website staat aangegeven dat Who*r VPN een geld-terug-garantie heeft van 30 dagen. Als we in de refund policy kijken, dan zien we echter dat deze ‘garantie’ alleen geldig is als je problemen ondervindt met het product die je niet kunt verhelpen met de klantenservice. Hiervoor moet je bewijs aanleveren in de vorm van screenshots van bijvoorbeeld foutmeldingen. Dit is naar onze mening geen geld-terug-garantie. Je kunt de betaalde dienst immers niet risicoloos uitproberen, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld NordVPN.

Een positief punt is dat Who*r VPN een kortingscode hanteert. Als je ‘vpn15discount’ invult bij de betaling, dan krijg je 15% korting op je aankoop.

Je hebt de volgende betaalmethoden om uit te kiezen:

  • Creditcard (Mastercard en Visa). De payment processor van Who*r VPN, Enot.io, accepteert alleen Russische creditcards.
  • PayPal. Deze optie kun je alleen gebruiken als je een creditcard hebt gekoppeld aan je PayPal-account.
  • Qiwi
  • YooMoney
  • Perfect Money
  • WebMoney
  • Cryptovaluta via Freekassa.ru.

Let op!

Freekassa.ru is een Russisch bedrijf dat veel persoonlijke gegevens probeert te verzamelen van klanten en deze deelt met de Russische overheid als deze hierom vraagt.

Klantenservice

We zijn helaas niet te spreken over de klantenservice van Who*r VPN. Om te beginnen konden we de kennisbank of FAQ-sectie niet direct vinden. Who*r VPN neemt dit namelijk samen onder de noemer ‘Blog‘, waar het bedrijf ook algemene artikelen plaatst over cybersecurity. De blog heeft bovendien geen zoekfunctie en het tag-systeem is niet ideaal, waardoor je twaalf pagina’s door moet bladeren in de hoop dat er een antwoord bestaat op je vraag. Als je een vraag hebt over specifieke features van Who*r VPN is de kans echter groot dat je het antwoord hier niet gaat vinden.

Als je op de website naar beneden scrolt zie je een link naar ‘Customer Support‘. Dit opent een venster met een ticketsysteem voor vragen. Ook verschijnt er een nieuwe link in het hoofdmenu: ‘Help‘. Deze opent een chatvenster om direct in contact te komen met het supportteam.

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (25)

Zoals je ziet moet je een e-mailadres invullen om je vraag te stellen. We verwachtten dat je dit moet doen, zodat de medewerkers onderscheid kunnen maken tussen gratis en betalende klanten die recht hebben op service priority. Het maakte echter geen verschil of we vragen stelden met een gratis account, premium account of geen account. Het valt je misschien op aan de foto dat er staat ‘Agents are online!’. Toch kregen we vaak geen reactie op onze vragen, ook na anderhalf uur wachten. Bij andere pogingen kregen we soms wel reactie, maar geen antwoord op onze vragen.

Servernetwerk Who*r VPN

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (26)

Veel servers in veel verschillende landen zorgen ervoor dat je online regioblokkades makkelijker kunt omzeilen. Helaas is het servernetwerk van Who*r VPN niet zo groot en verdient de VPN op dit gebied slechts een 3. Dit zijn onze bevindingen:

  • Who*r VPN heeft slechts servers verdeeld over 21 landen.
  • Who*r VPN biedt geen dedicated IP-adressen aan.
  • De VPN geeft je geen toegang tot Nederlandse en buitenlandse streamingservices.
  • Torrenting werkt niet met Who*r VPN.

Aantal servers en locaties

Who*r VPN heeft een erg klein serveraanbod. In totaal heeft de dienst servers in 21 landen. Ter vergelijking: top VPN’s hebben vaak duizenden servers in bijna honderd landen. Zo heeft Surfshark 3.200+ servers verdeeld over 90 landen en Private Internet Access servers verdeeld over meer dan 80 landen. In deze landen heeft Who*r VPN servers:

RegioLanden
Azië en OceaniëHongkong, Japan, Singapore, Thailand, Zuid-Korea
EuropaDuitsland, Frankrijk, Italië, Letland, Nederland, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland
Noord-AmerikaCanada, Verenigde Staten

Dedicated IP-adres

Who*r VPN heeft geen dedicated IP-adressen. Een dedicated IP-adres is een IP-adres van een VPN-aanbieder dat alleen jij mag gebruiken. Hiermee lever je in op anonimiteit, omdat al het verkeer van dit adres naar jouw account herleid kan worden. Daar tegenover staat dat je het niet met anderen hoeft te delen en zo minder kans hebt om tegen VPN-blokkades aan te lopen.

Als een streamingdienst bijvoorbeeld merkt dat er meerdere mensen proberen in te loggen op verschillende accounts vanuit hetzelfde IP-adres, kan de dienst dit adres aanmerken als zijnde van een VPN. Als alleen jij van dit adres gebruikmaakt, is het minder herkenbaar als VPN en is de kans groter dat je geen vervelende VPN-blokkade krijgt.

Wil je graag een dedicated IP-adres? Dan raden we aan om een abonnement op NordVPN te nemen. Deze VPN-provider biedt persoonlijke IP-adressen aan over de hele wereld.

Who*r VPN en streaming

Who*r VPN is niet erg goed in het unblocken van buitenlandse streamingdiensten. We kregen geen toegang tot:

  • BBC iPlayer
  • Films en series op de Britse Netflix
  • Disney Plus Groot-Brittannië
  • De Amerikaanse Netflix
  • Disney Plus Amerika
  • De Nederlandse Netflix
  • Videoland

We kregen wel toegang tot de Britse versie van Crunchyroll. Ook konden we de anime kijken die in Amerika beschikbaar is. Wel moesten we hiervoor opletten zeker niet te verbinden met de server in Los Angeles. Dan kregen we namelijk een 1005 error die zegt dat de site dit IP-adres expliciet heeft geblokkeerd:

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (27)

Who*r VPN en torrents

Who*r VPN werkt niet met torrenting. Hoewel er nergens op de website te lezen is dat het niet zou werken, kregen we direct storing toen we onze torrentclient opstartten. De client bleef zichzelf opnieuw opstarten en wilde niet daadwerkelijk downloaden of uploaden. Ook het bezoeken van torrentingsites als The Pirate Bay bleek problematisch, omdat we de blokkade van de websites niet met alle servers konden omzeilen.

Als jij een VPN zoekt om anoniem torrents te downloaden, raden we je dus aan een andere VPN te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor CyberGhost, dit is een van de beste torrenting-VPN’s voor iedereen die er slechts weinig geld aan uit wil geven.

Conclusie – Onze ervaringen met Who*r VPN

Who*r VPN is bij lange na niet de beste VPN. We vonden vooral het gebruiksgemak een flinke tegenvaller. Hoewel de app simpel is, missen we een hoop informatie op de website en sluit je nog niet zo een twee drie een abonnement af. Daar komt bij dat je met Who*r VPN geen torrents kunt downloaden of internationale streamingdiensten kunt unblocken, terwijl velen daar de VPN juist voor willen gebruiken.

Over het privacybeleid van Who*r VPN zijn we gelukkig wel tevreden. Toch raden we je aan om een van de betere VPN’s op de markt te gebruiken. Dan heb je ook een dienst die je privacy goed waarborgt, maar die daarnaast goedkoper en sneller is en betere functionaliteiten biedt. Als je meer wilt weten over deze goede VPN’s, check dan deze reviews:

  • NordVPN-review
  • Private Internet Access-review
  • CyberGhost-review
  • Surfshark-review

Who*r VPN review: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Who*r VPN waar je kort en bondig antwoord op wilt? Check dan onze FAQ of stel je vraag in de reacties hieronder.

Is Who*r VPN gratis?

Who*r VPN heeft een gratis abonnement, maar je mag dan van slechts één server gebruikmaken en krijgt een snelheidslimiet van 1Mb/s opgelegd. Je kunt dus beter ProtonVPN of een andere top gratis VPN gebruiken om dit soort vervelende limieten te omzeilen.

Wat is Who*r?

Who*r.net is een website met verschillende cybertools, waaronder een IP-checker, proxyservice en internetsnelheidstest. De site is eigendom van het Cypriotische bedrijf Whoix. Ook heeft Who*r een eigen (gratis) VPN-dienst. Daarover lees je meer in onze uitgebreide Who*r VPN-review.

Kan ik series kijken met Who*r VPN?

Tijdens onze tests kregen we met Who*r VPN geen toegang tot de grote streamingdiensten in Nederland of het buitenland. Als je series wilt kijken op bijvoorbeeld Netflix, kun je beter kiezen voor een van deze goede streaming-VPN’s.

Persoonlijke ervaringenexperts VPNGids.nl

“Teleurstellende VPN”

4.8

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (28)

Tamara van Seggelen

Techredacteur

Ik heb veel moeite moeten doen om überhaupt een premium abonnement af te sluiten. Helaas werd ik daarna teleurgesteld dat ik met Who*r VPN niet eens kon streamen of torrenten.

Aanbieding


Who*r VPN biedt zijn jaarabonnement aan voor slechts €3,59 per maand.

Bezoek Who*r VPN

Vanaf €3,59 per maand

Who*r VPN review (2024): veel betalen voor weinig (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6090

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.